Kritiek op aanpak erfpacht Amsterdam

Erfpacht

vrijdag, 3 februari 2017

Een paar weken geleden presenteerde de Amsterdamse wethouder van grondzaken Eric van der Burg een nieuwe overstapregeling voor de 120.000 erfpachters. Zij hebben nu de optie om over te stappen op eeuwigdurende erfpacht, ofwel het afkopen van de erfpacht.

Voor het afkopen van de erfpacht werd een online rekentool in het leven geroepen, waarmee je ziet wat de afkoopsom en de canon zijn als het tijdvak verstreken is. Handig, maar op de uitkomst van de berekening wordt niet enthousiast gereageerd.

“Heeft u de rekentool al ingevuld om te berekenen wat de overstap naar eeuwigdurende erfpacht u precies gaat kosten? Bent u ook zo geschrokken?” Dit staat in de oproep voor de manifestatie tegen het erfpachtplan van de gemeente Amsterdam. De manifestatie vindt aanstaande dinsdag plaats, onder leiding van de NLVE.

Otto Koppen, voorzitter NLVE en actieleider: “We zijn geschrokken van wat er uit die tool komt, het gaat om enorme bedragen.”

Nu.nl 31-01/17.